Mathigon sitesinden 17. Nüshamızda bahsetmiştik. Geçtiğimiz bir yıl içinde siteye pek çok yeni özellik eklendi. Bugün sizinle Polypad’i ve yeni özelliklerini paylaşıyoruz. Polypad kısaca, sanal olarak matematiği görselleştirebileceğiniz zengin bir araç. İçerisinde geometri, sayılar, kesirler, cebir ve olasılıkla ilgili yapacağınız anlatımlarda kullanabileceğiniz, öğrencilerinize denetebileceğiniz onlarca görsel yer alıyor. Örneğin kesirleri daire dilimleri ile anlatabilir, çokgenleri kullanarak düzlem geometrisini tartışabilir, atabileceğiniz zarlar ile olasılık deneyleri yapabilirsiniz. Bütün bu araçlar hem görsel bir şölen sunuyor, hem de kullanımı çok kolay. Üstelik derslerinizde yer verebileceğiniz çeşitli konulara dair kullanıma hazır birçok aktivite zaten oluşturulmuş durumda, kütüphanelerinden ulaşabilirsiniz. Öğrencilerin aktif rol alıp kendi keşiflerini yapmalarına yardımcı olacak Polypad’i herkese tavsiye ederiz.
Yazan: Can Ozan Oğuz
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
http://matkafasi.com
- matefil
- 12 Ocak 2020
İnsanları bir adım daha yakınlaştıran internet, tabii ki matematik meraklılarının bir araya gelip tartışmasına da katkı sağladı. Dünyada…
http://overleaf.com
- matefil
- 22 Aralık 2019
Günümüzde matematik makaleleri LaTeX isimli belge düzenleme sisteminde yazılıyor. Dilini öğrenmek biraz zaman alsa da bu sistem ile…
Matematik Eğitim Blogu
- matefil
- 7 Haziran 2020
Merve Atasay matematik eğitimi üzerine doktora yapan bir matematikçi. Kendi yazdığı blogunda hem kitap incelemeleri, hem matematik yazıları…
17centurymath.com
- Can Ozan Oğuz
- 4 Mayıs 2021
17. ve 18. yüzyıl matematik ve bilim adına önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönem. Newton, Euler, Leibniz, Lagrange gibi…
swMath.org
- Can Ozan Oğuz
- 20 Aralık 2020
Matematik araştırmaları için bilgisayardan yardım almak günümüzde çok doğal. Bu amaçla yazılmış binlerce matematik yazılımı var, ancak toplu…
Mathematics Subject Classification
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 25 Ekim 2020
Matematiğin cebir, geometri, analiz gibi pek çok alanının olduğunu biliyoruz. Peki ama kaç tane? Matematikteki çalışmaları alanlarına göre…