Google’da aradığımızı hızlıca bulabiliyorsak, sosyal medyada fotoğraflarımızı herkesle paylaşabiliyorsak bunu işini iyi yapan algoritmalara ve o algoritmaları geliştirenlere borçluyuz.John MacCormick’in Geleceği Değiştiren Dokuz Algoritma kitabı, veri sıkıştırmadan güvenli şifrelemeye, arama motorlarından elektronik imzalara günümüz teknolojisine yön veren fikirleri ele alıyor. Teknik bilgiden ziyade konuların çalışma prensiplerini akıcı bir dille anlatan kitabı okuduktan sonra, her gün kullandığınız servislere dair daha derin bir anlayış geliştirebilirsiniz.
2017 Aralık ayında TÜBİTAK Yayınlarından ilk baskısı 7500 adet yapılmış kitabın çevirmeni M. Ender Arkun. İlk baskı için iyi bir sayıda piyasaya sürülmüş kitap TÜBİTAK’ın sitesinde stokta kalmamış görünüyor, oradaki fiyatı 17,13 TL idi. Başka sitelerde bulmak mümkün.
Yazan: Can Ozan Oğuz
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Simpsonlar ve Matematiksel Gizemleri
- matefil
- 19 Temmuz 2020
Simon Singh popüler bilim kitapları yazan bir fizikçi. Simpsonlar ve Matematiksel Gizemleri kitabında da ünlü televizyon serisi Simpsonların…
Kim Korkar Matematikten
- matefil
- 9 Mayıs 2020
“Matematik çoğu kişiye göre sınıf geçmek için ezberlenmesi zorunlu birtakım formüller, denklemler kargaşasıdır. Gerçekten öyle mi? Elbette hayır!…
Kemal Zülfü Taneri – Türk Matematikçileri
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 10 Ocak 2021
Bu hafta Kemal Zülfü Taneri’nin 2009’da Cinius Yayınları’ndan çıkan Türk Matematikçi adlı kitabından bahsedeceğiz. Eser, 1894-1966 yılları arasında…
Yontulmuş Matematik – Serhan Büyükkeçeci
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 17 Ocak 2021
Matematik tarihi temalı bu popüler matematik kitabında, ünlü matematikçilerden bulmaca sorularına, tarihi olaylardan ödüllü problemlere birçok konuya yer…
Ali Sinan Sertöz – Öklid’in Elemanları
- matefil
- 24 Kasım 2019
Binlerce yıldır geçerliliğini hala koruyan, Dünya tarihinde en çok basılmış kitaplardan olan Öklid’in Elemanları geçtiğimiz aylarda ilk defa…
Ali Nesin, Matematik ve Korku
- matefil
- 9 Ağustos 2020
“Bu kitabın matematik korkusunu yeneceği inancı (ne yazık ki) doğru değil. Matematikten korkmamak için öbür kitaplarımı da okumalısınız!…