Martin Gardner (ki kendisinden ayrıntılı olarak 46. nüshada bahsetmiştik), Scientific American dergisinde 25 yıl boyunca popüler matematik konuları hakkında bir köşe yazdı. Köşesinde altı ayda bir çeşitli mantık ve matematik bulmacalarına yer verdi. Piyasadaki kitaplarda bulunmayan bilmeceleri yazmaya çalışan yazarın 66 ilginç sorusunun derlendiği En İyi Matematik ve Mantık Bilmeceleri kitabı, Doruk Yayınlarından 2016 yılında çıkmış. Esra Özkan’ın çevirisiyle çıkmış 103 sayfalık kitabın ilk yarısında bilmeceler, ikinci yarısında cevaplar yer alıyor.
Yazan: matefil
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Theoni Pappas – Matematik Hayattır
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 31 Ocak 2021
“Matematik hayatta ne işimize yarıyor?” Theoni Pappas’ın bu kitabında, mimariden nanoteknolojiye, biyoinformatikten çoklu evren teorisine, bu soruya birçok…
Cemal Yıldırım – Matematiksel Düşünme
- matefil
- 16 Şubat 2020
“Matematiğin kimliği antik çağdan günümüze değin tartışılıyor. Konusu ve yöntemi bakımından matematiği diğer entelektüel çalışmalardan ayıran özellikler nelerdir?…
Ali Nesin – Matematik ve Sonsuz
- Can Ozan Oğuz
- 21 Şubat 2021
Sonsuz kavramı filmlerde, edebiyatta veya medyada genellikle çok gizemli, ne olduğu anlaşılamaz bir kavram gibi sunuluyor. Oysa zaman…
Frege – Aritmetiğin Temelleri
- matefil
- 6 Eylül 2020
“Modern simgesel mantığın ve analitik felsefenin kurucusu sayılan Gottlob Frege’nin (1848 – 1925) başyapıtı Aritmetiğin Temelleri, Sayı Kavramı…
Aşk ve Matematik
- matefil
- 8 Nisan 2020
“Sanat dersi aldınız ve size bir çitin nasıl boyanacağını öğrettiler ama van Gogh ya da Picasso’nun resimlerini hiç…
Bir Bölü Sonsuz
- Şuara Onbaşıoğlu
- 25 Mayıs 2021
Ölümsüzlük diğer bir deyiş ile sonsuza dek yaşamak mümkün olabilir mi? Yoksa hayatlarımız sonsuzun yanında birer sıfır mı? …