Martin Gardner (ki kendisinden ayrıntılı olarak 46. nüshada bahsetmiştik), Scientific American dergisinde 25 yıl boyunca popüler matematik konuları hakkında bir köşe yazdı. Köşesinde altı ayda bir çeşitli mantık ve matematik bulmacalarına yer verdi. Piyasadaki kitaplarda bulunmayan bilmeceleri yazmaya çalışan yazarın 66 ilginç sorusunun derlendiği En İyi Matematik ve Mantık Bilmeceleri kitabı, Doruk Yayınlarından 2016 yılında çıkmış. Esra Özkan’ın çevirisiyle çıkmış 103 sayfalık kitabın ilk yarısında bilmeceler, ikinci yarısında cevaplar yer alıyor.
Yazan: matefil
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Ali Nesin, Matematik ve Korku
- matefil
- 9 Ağustos 2020
“Bu kitabın matematik korkusunu yeneceği inancı (ne yazık ki) doğru değil. Matematikten korkmamak için öbür kitaplarımı da okumalısınız!…
Geometri- Mustafa Kemal Atatürk
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 6 Aralık 2020
Açı, boyut, türev gibi birçok Türkçe matematik terimini Atatürk’ün türettiğini biliyor muydunuz? Geometri isimli kitap, ölümünden bir buçuk…
Carmen M. Latterel – Matematik Savaşları
- Can Ozan Oğuz
- 3 Ocak 2021
ABD’de yakın zamanda ilk ve ortaöğretim matematik müfredatları konusunda yaşanan tartışmalar o kadar şiddetli geçti ki, günümüzde o…
Bir Analizcinin Defterinden Seçtikleri
- matefil
- 19 Nisan 2020
Tosun Terzioğlu yakın geçmişte kaybettiğimiz kıymetli bir matematikçimiz. Kendi kaleminden kitabını şöyle tanıtıyor: “Çoğu kişi matematiğin kuru, soğuk,…
Matematik Sembollerinin Kısa Tarihi
- matefil
- 9 Şubat 2020
‘Pek çoğumuz artı, eksi, eşittir gibi basit matematik sembollerini sık sık kullansak da çok azımız bu sembollerin 16.…
Emrehan Halıcı – Zeka Oyunları I
- Can Ozan Oğuz
- 28 Şubat 2021
Kitabın arka kapağından: “En önemli varlığımız beynimizdir. Ne yazık ki ona gereken önemi vermiyor, sağlığını korumak için yeterli…