Çizgi Kitabevi’nin Osmanlı Felsefe Çalışmaları serisinin 3. kitabında, Mehmet Emin Erişirgil Descartes’ı anlatıyor. Erişirgil arka kapakta Descartes’ın matematikle ilişkisini şöyle tasvir ediyor: “Descartes nasıl yeni felsefenin yönünü belirlemiş ise, çağının bilimleri için en önemli ilkeyi de ortaya koymuştur. Gerçekten de Descartes’a göre bizzat düşünce ve şuurdan başka hadiselerin hepsi mekanizm ile, matematiksel ilke ve metot ile açıklanabilir. On yedinci yüzyılın bilim kanaati de bundan başka bir şey değildir.”Erdoğan Erbay ve Ali Utku tarafından günümüz okurunun takip edebileceği şekilde sadeleştirerek yayına hazırlanan 160 sayfalık kitabın fiyatı 16 TL.
Yazan: Ezgi Kantarcı Oğuz
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Matematik ve Doğa
- matefil
- 24 Mayıs 2020
“Zenon’un paradoksları… “Doğada matematik var mı? Matematiksel kavramlar yaratı mı, yoksa keşif mi?” gibi felsefi sorular, “Birey ne…
Cemal Yıldırım – Matematiksel Düşünme
- matefil
- 16 Şubat 2020
“Matematiğin kimliği antik çağdan günümüze değin tartışılıyor. Konusu ve yöntemi bakımından matematiği diğer entelektüel çalışmalardan ayıran özellikler nelerdir?…
Ali Nesin, Matematik ve Oyun
- matefil
- 5 Nisan 2020
“Kitap, daha çok oyunları irdeleyen birbirinden bağımsız yazılardan oluşuyor. Tavladan lotoya, ruletten pokere, yazı-tura oyunlarından zar oyunlarına kadar…
Yakov Khurgin – Matematik mi Dediniz?
- Eliz Gündüz
- 1 Kasım 2020
Doruk Yayınları’ndan 2016 yılında çıkan bu kitapta Yakov Khurgin, matematiğin diğer alanlarla olan ilişkisini alanın uzmanlarıyla tartışarak bizlere…
Tüm Yönleriyle MATEMATİKSEL DENEYİM
- matefil
- 5 Temmuz 2020
“1983 Ulusal Kitap Ödülü’nü kazanmış olan The Mathematical Experience (Matematiksel Deneyim), matematiğin gücünü ve güzelliğini hem geniş bir…
Kitap’tan Deliller
- Can Ozan Oğuz
- 28 Nisan 2021
Erdös’ün matematik estetik anlayışı ona, Tanrı’nın elinde en zarif ispatları barındıran bir kitap olduğunu düşündürüyordu. Çok beğendiği kanıtlar…