Doruk Yayınları’ndan 2016 yılında çıkan bu kitapta, yazarlar Hersh ve Steiner matematiği matematikçilerin deneyimlerinden yola çıkarak anlatıyorlar. Çeşitli anektodlarla matematik kültüründen bahsedilirken ünlü matematik topluluklarına da yer veriliyor. Matematikçiler arasındaki cinsiyet, ırk, yaş ayrımcılığına dikkat çekildiği gibi, matematik ve matematikçilere dair önyargıların da üzerine gidiliyor.Özlem Kesici tarafından çevrilen 424 sayfalık bu kitabı 51,56 TL’ye bulmak mümkün.
Yazan: Can Ozan Oğuz
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Matematik Sembollerinin Kısa Tarihi
- matefil
- 9 Şubat 2020
‘Pek çoğumuz artı, eksi, eşittir gibi basit matematik sembollerini sık sık kullansak da çok azımız bu sembollerin 16.…
Simpsonlar ve Matematiksel Gizemleri
- matefil
- 19 Temmuz 2020
Simon Singh popüler bilim kitapları yazan bir fizikçi. Simpsonlar ve Matematiksel Gizemleri kitabında da ünlü televizyon serisi Simpsonların…
Ian Stewart – Matematiğin Kısa Tarihi
- matefil
- 8 Aralık 2019
Tarihte her dönemin kendine özgü matematiksel problemleri vardır. Geçmişteki soruları çözmek için üretilen matematik yüzyıllar içinde gelişir, tanımlar…
Şükran Gözen – Matematik ve Öğretimi
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 7 Şubat 2021
Matematik tarihi ve felsefesi ile ilgili çok fazla bilgi içeren bu kitap, isminden veya kapağından anlaşılmayan bir derinliğe…
Matematiğin Sihirli Dünyası
- matefil
- 19 Ocak 2020
Matematik sihirbazı (mathemagician) olarak da bilinen Arthur Benjamin bu kitabında işin arkasındaki matematiği bilmeyenler için kimi sonuçların nasıl…
Steven Strogatz – Arkadaşlığın Matematiği
- matefil
- 1 Nisan 2020
Gösterişsiz bir lise matematik öğretmeni ve geleceği belirsiz genç Strogatz’ın yıllarca süren mektuplaşmaları okuyuculara hem günümüzün başarılı matematikçilerinden…