Doruk Yayınları’ndan 2016 yılında çıkan bu kitapta, yazarlar Hersh ve Steiner matematiği matematikçilerin deneyimlerinden yola çıkarak anlatıyorlar. Çeşitli anektodlarla matematik kültüründen bahsedilirken ünlü matematik topluluklarına da yer veriliyor. Matematikçiler arasındaki cinsiyet, ırk, yaş ayrımcılığına dikkat çekildiği gibi, matematik ve matematikçilere dair önyargıların da üzerine gidiliyor.Özlem Kesici tarafından çevrilen 424 sayfalık bu kitabı 51,56 TL’ye bulmak mümkün.
Yazan: Can Ozan Oğuz
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Yontulmuş Matematik – Serhan Büyükkeçeci
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 17 Ocak 2021
Matematik tarihi temalı bu popüler matematik kitabında, ünlü matematikçilerden bulmaca sorularına, tarihi olaylardan ödüllü problemlere birçok konuya yer…
Ali Sinan Sertöz – Öklid’in Elemanları
- matefil
- 24 Kasım 2019
Binlerce yıldır geçerliliğini hala koruyan, Dünya tarihinde en çok basılmış kitaplardan olan Öklid’in Elemanları geçtiğimiz aylarda ilk defa…
Chris Waring – Sıfırdan Sonsuza Matematiğin Öyküsü
- Can Ozan Oğuz
- 4 Ekim 2020
Chris Waring, kitabında tarih öncesinden bugüne ilginç matematik hikayeleri paylaşıyor. Say Kitap’tan çıkan 210 sayfalık kitabın çevirisi İbrahim…
Matematik ve Hata
- Can Ozan Oğuz
- 18 Mayıs 2021
1’in 2’ye eşit olduğunu gösteren kanıtlar gördünüz mü? Peki bütün üçgenlerin ikizkenar olduğunun, bütün uzunlukların eşit olduğunun ya…
Ali Nesin, Ali Törün – Matematikçi Portreleri
- matefil
- 12 Ocak 2020
Ali Nesin ve Ali Törün’ün kaleme aldığı kitap tarih boyunca yaşamış çeşitli matematikçilerin yaşamlarına birer pencere açıyor. Bu…
Martin Gardner – En İyi Matematik ve Mantık Bilmeceleri
- matefil
- 20 Mart 2021
Martin Gardner (ki kendisinden ayrıntılı olarak 46. nüshada bahsetmiştik), Scientific American dergisinde 25 yıl boyunca popüler matematik konuları…