Doruk Yayınları’ndan 2016 yılında çıkan bu kitapta, yazarlar Hersh ve Steiner matematiği matematikçilerin deneyimlerinden yola çıkarak anlatıyorlar. Çeşitli anektodlarla matematik kültüründen bahsedilirken ünlü matematik topluluklarına da yer veriliyor. Matematikçiler arasındaki cinsiyet, ırk, yaş ayrımcılığına dikkat çekildiği gibi, matematik ve matematikçilere dair önyargıların da üzerine gidiliyor.Özlem Kesici tarafından çevrilen 424 sayfalık bu kitabı 51,56 TL’ye bulmak mümkün.
Yazan: Can Ozan Oğuz
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Ioan James – Büyük Matematikçiler
- Can Ozan Oğuz
- 13 Aralık 2020
Ioan James bu kitabında Euler’den Von Neumann’a on sekizinci, on dokuzuncu ve yirminci yüzyılda yaşamış önemli bir çok…
Geometri- Mustafa Kemal Atatürk
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 6 Aralık 2020
Açı, boyut, türev gibi birçok Türkçe matematik terimini Atatürk’ün türettiğini biliyor muydunuz? Geometri isimli kitap, ölümünden bir buçuk…
Ali Sinan Sertöz-Matematiğin Aydınlık Dünyası
- Can Ozan Oğuz
- 20 Aralık 2020
Bilkent Üniversitesi’nde çalışan Ali Sinan Sertöz’ün yazdığı bu popüler matematik kitabı, ilk baskısından 24 sene sonra, hala basılmaya…
Garip Eğriler, Tavşanları Saymak ve Diğer Matematiksel Keşifler
- matefil
- 26 Temmuz 2020
‘Matematik, uzaydan Dünya’ya fotoğraf göndermemizi nasıl mümkün kılıyor? Çan eğrisinin kaynağı ne? Neden sadece 23 kişiyle iki kişinin…
Malba Tahan – Sihirli Matematik Öyküleri
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 25 Ekim 2020
Arka kapaktan: “Brezilyalı dâhi matematikçiden Binbir Gece Masalları tadında efsaneler ve hikâyeler eşliğinde matematik bulmacaları ve çözümleri… Tahan…
Martin Gardner – En İyi Matematik ve Mantık Bilmeceleri
- matefil
- 20 Mart 2021
Martin Gardner (ki kendisinden ayrıntılı olarak 46. nüshada bahsetmiştik), Scientific American dergisinde 25 yıl boyunca popüler matematik konuları…