Haftanın Haberleri – 9 Ağustos 2020

0 Shares
0
0
0
0

Keşif Derslerinin beşincisi “Grup Temsil Teorisine Giriş” 17 – 23 Ağustos tarihlerinde 16.00 – 18.00 saatleri arasında uzaktan çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi 12 Ağustos ve sonuçlar 13 Ağustos’ta açıklanacak. Etkinlik lisans ve üstü öğrencilere açık ve ücretsizdir. Etkinliğimiz 10 kontenjanla sınırlıdır.

İzmir Matematik Günleri üçüncüsü 1-2 Ekim 2020 tarihinde online olarak yapılacak. Çalıştay iki farklı oturumdan oluşacaktır. Sabah oturumlarında davetli konuşmacılar kendi çalışma alanlarını tanıtan kolokyum konuşmaları vereceklerdir. Öğleden sonra oturumları ise yüksek lisans / doktora öğrencilerinin ve genç araştırmacıların konuşmalarına ayrılmıştır.

Pandemi dolayısıyla Nesin Matematik Köyü’nde yapılması planlanan lisans ve lisansüstü matematik programları iptal edildi. Eğer online olarak ders açmak isteyen olursa, duyurusunu yapma,öğrenci bulma, internet için zoom hesabı vb. konularda Matematiğin Peşinde ekibi olarak desteğe açığız

Bilimler Köyü Kahvesi’nde bu hafta Ferit Öztürk ve Alp Eden birlikte “Matematikte Açık Problemler Söyleşileri’nin” ilk programını gerçekleştirdiler. Ferit Öztürk’ün Bilimler Köyü’nü tanıttığı açılış konuşmasından sonra matematikte açık problemlerin öneminden, Hilbert’in 16. probleminden, Poincaré-Hilbert çekişmesinden bahsettiler. 

Pisagor Okulu Youtube yayınında matematik bölümü okumak hakkında bir canlı yayın yapıldı. Moderatörlüğünü Haluk Memili’nin yaptığı yayına çeşitli üniversitelerden matematik, matematik mühendisliği ve matematik öğretmenliği bölümlerinden öğrenciler katıldı.

Profesör Larry Liebovitch Queens Kolejinin Fizik ve Psikoloji bölümlerinde çalışmaktadır. Toplumda sürdürülebilir barışın matematiksel modelleme simülasyonunu geliştirdi. Model kullanıcılara sürdürülebilir barış hakkındaki önerileri ve farklı faktörleri soruyor. Daha sonra model, sistemin nasıl biteceğini gösteriyor -savaşa gitmek ve barış içinde yaşamak- ve topluma sürdürülebilir barış hakkında çeşitli yollar öneriyor.

Bunları da sevebilirsiniz