Yunanlılar Dünya’yı ölçerek anlamaya çalışıyorlardı, bunun için Geometri ile ilgileniyorlardı. Ancak sayılar ve uzunluklar onlar için farklı ölçülerdi. Dolayısıyla bizim bugün yaptığımız gibi analitik düzlemde çalışmak yerine, yalnızca geometrik uzunluklarla çalışıyorlardı. Bir pergel ve ölçüsüz cetvel kullanarak hangi uzunluklar elde edilebilir, hangi açılar hesaplanabilir bu konuda çok çalışmalar yaptılar. İşte Euclidea oyunu da elinizi kirletmeden dijital ortamda bunu yapmanıza imkan sunuyor. Gittikçe zorlaşan bölümleriyle tam bir geometri ziyafeti sunuyor. Cep telefonlarından da ücretsiz oynayabildiğiniz oyunun bağımlısı olabilirsiniz.
Yazan: matefil
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
wilbourhall.org
- Can Ozan Oğuz
- 11 Mayıs 2021
İçerik: 1947-2005 yılları arasında Brown Üniversitesinde bir matematik tarihi bölümü vardı. Bölümün mezunlarından Joseph G. Leichter, internetin keşfini…
http://www.imbm.org.tr
- matefil
- 8 Aralık 2019
İstanbul’da bir üniversiteden bağımsız bir yönetim kurulu ve bilimsel danışma komitesi olan bir matematiksel araştırma merkezimiz olduğunu biliyor…
Matematik Eğitim Blogu
- matefil
- 7 Haziran 2020
Merve Atasay matematik eğitimi üzerine doktora yapan bir matematikçi. Kendi yazdığı blogunda hem kitap incelemeleri, hem matematik yazıları…
Qnb Finansbank Tales Matematik Müzesi
- Can Ozan Oğuz
- 4 Haziran 2021
2015’ten bu yana Başak Eğitim Hizmetleri’nin girişimiyle Aydın’da faaliyet gösteren Tales Matematik Müzesi, pandemi döneminde çevrim içi ziyaretlere…
AMS Notices
- matefil
- 26 Nisan 2020
Amerikan Matematik Derneği’nin yılda 11 kez çıkardığı AMS Notices dergisi profesyonel matematikçilere ve matematikçi adaylarına yönelik bir dergi.…
Nesin Köyleri E-Kütüphanesi
- matefil
- 8 Mart 2020
Nesin Matematik Köyü’nü aramızda duymayan kalmamıştır, matematik camiamıza ne kadar büyük katkılar yaptığı saymakla bitmez. Yakın geçmişte kocaman…