Entelektüel bir uğraş olan matematiğin içinden entelektüel merak öğelerini çıkarırsak ne elde ederiz? Uttrech Üniversitesinden Viktor Blasjö’ye göre günümüzdeki eğitim sistemini. Klasik eğitim anlayışını bir manifesto ile eleştiren matematikçi oldukça keyifli bir podcast de yayınlıyor: Opinionated History of Mathematics. Podcast’in ilk sezonunu Galileo’nun ne kadar kabiliyetsiz bir matematikçi olduğuna ayıran Viktor, bu sebeple deneylere mecbur kaldığını ve bu başarısız matematikçinin bilim tarihinde en çok abartılan figürlerden olduğunu iddia ediyor. Viktor’un derslerine, kitaplarına ve eleştirel görüşlerine erişmek için iltellectualmathematics.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Yazan: Can Ozan Oğuz
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Ali Kaya’nın blogu
- matefil
- 28 Haziran 2020
Ali Kaya, New York’ta bir matematik öğretmeni. Medium platformu üzerinden matematik ile ilgili pek çok yazı paylaşıyor (yazıların…
graphicallinearalgebra.net
- matefil
- 19 Temmuz 2020
Doğrusal cebirin ne kadar temel ve önemli bir konu olduğu iyi bilinir, ancak doğrusal cebiri görseller üzerinden düşünmek…
mathcurve.com
- Can Ozan Oğuz
- 31 Ocak 2021
Matematik tarihinde, geometri ile cebirin gücünün birleşmesine yol açan analitik geometrinin keşfi çok önemli bir yer tutar. İnsanlığın…
Encyclopediaofmath.org
- Can Ozan Oğuz
- 4 Nisan 2021
Matematikçilere yönelik bir ansiklopedi olan wiki sayfası encyclopediaofmath.org karşılaştığınız yabancı terimlerin ne ifade ettiğini öğrenmek için kullanabileceğiniz güvenilir…
Matematik Eğitim Blogu
- matefil
- 7 Haziran 2020
Merve Atasay matematik eğitimi üzerine doktora yapan bir matematikçi. Kendi yazdığı blogunda hem kitap incelemeleri, hem matematik yazıları…