Entelektüel bir uğraş olan matematiğin içinden entelektüel merak öğelerini çıkarırsak ne elde ederiz? Uttrech Üniversitesinden Viktor Blasjö’ye göre günümüzdeki eğitim sistemini. Klasik eğitim anlayışını bir manifesto ile eleştiren matematikçi oldukça keyifli bir podcast de yayınlıyor: Opinionated History of Mathematics. Podcast’in ilk sezonunu Galileo’nun ne kadar kabiliyetsiz bir matematikçi olduğuna ayıran Viktor, bu sebeple deneylere mecbur kaldığını ve bu başarısız matematikçinin bilim tarihinde en çok abartılan figürlerden olduğunu iddia ediyor. Viktor’un derslerine, kitaplarına ve eleştirel görüşlerine erişmek için iltellectualmathematics.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Yazan: Can Ozan Oğuz
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Conrad – Expository Papers
- matefil
- 30 Ağustos 2020
Keith Conrad, Connecticut Üniversitesinde çalışan bir matematikçi. Bugün sizlerle Conrad’ın matematiğin temel alanlarındaki önemli kavramlara dair yazdığı tanıtıcı…
Matematiğin Zaman Çizelgesi
- Can Ozan Oğuz
- 14 Şubat 2021
Matematik o kadar geniş ve derin ki, insanlık tarihi içindeki gelişimini takip etmesi çok zor olabiliyor. Hangi yüzyıllarda…
Türk Matematik Tarihi Arşivi
- matefil
- 2 Ağustos 2020
Ülkemizin matematik tarihine dair bilgiler bir şekilde var olsa da bunların toplu olarak sunulduğu bir adres söylemek çok…
Aleph 0 Youtube kanalı
- Can Ozan Oğuz
- 7 Şubat 2021
Toronto Üniversitesinde öğrenci olan Adithya Chakravarthy, soyut matematiğin temel kavramlarını kısaca tanıttığı harika bir YouTube kanalına sahip. Videolarında…
parallel.org.uk
- matefil
- 23 Ağustos 2020
Simon Singh ünlü bir fizikçi ve popüler bilim yazarı. Belki Fermat’nın Son Teoremi ve The Simpsons and Their…