Matematik sihirbazı (mathemagician) olarak da bilinen Arthur Benjamin bu kitabında işin arkasındaki matematiği bilmeyenler için kimi sonuçların nasıl da sihir gibi görünebileceğini gösteriyor ve tabi ki matematik anlatıyor. Sayılar kuramı, cebir, geometri, kalkülüs gibi pek çok konuya değinen kitap 2018 sonunda Ayhan Dil’in çeviri editörlüğüyle güzel bir ekip çalışması sonucu Nika yayınlarından çıktı. İkinci baskısı çoktan çıkmış olan kitabın fiyatı 35,20 TL.
Yazan: matefil
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Ali Nesin, Matematik ve Korku
- matefil
- 9 Ağustos 2020
“Bu kitabın matematik korkusunu yeneceği inancı (ne yazık ki) doğru değil. Matematikten korkmamak için öbür kitaplarımı da okumalısınız!…
Bir Tekil Matematik Gezintisi
- matefil
- 26 Ocak 2020
Fransız matematikçi Etienne Ghys’in yazdığı A Singular Mathematical Promenade kitabı 2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nden Betül Tanbay’ın yayın koordinatörlüğünde,…
Matematik Felsefesi ve Matematiksel Mantık
- matefil
- 2 Şubat 2020
Ülkemizde matematik felsefesi üzerinde yapılan çalışma ve yazılan kitap sayısı çok değil. ODTÜ Matematik bölümünden Ahmet Çevik hocamızın…
Matematik ve Doğa
- matefil
- 24 Mayıs 2020
“Zenon’un paradoksları… “Doğada matematik var mı? Matematiksel kavramlar yaratı mı, yoksa keşif mi?” gibi felsefi sorular, “Birey ne…
Osmanlı’da ve Türkiye’de Matematik Eğitimi ve Türk Matematikçiler
- matefil
- 21 Haziran 2020
Yavuz Aksoy’un 2015’te yazdığı Osmanlı’da ve Türkiye’de Matematik Eğitimi ve İlk Matematikçiler kitabı Osmanlı’nın kuruluşundan 1970’lere kadar bu…
Ali Nesin – Matematik ve Sonsuz
- Can Ozan Oğuz
- 21 Şubat 2021
Sonsuz kavramı filmlerde, edebiyatta veya medyada genellikle çok gizemli, ne olduğu anlaşılamaz bir kavram gibi sunuluyor. Oysa zaman…