Çizgi Kitabevi’nin Osmanlı Felsefe Çalışmaları serisinin 3. kitabında, Mehmet Emin Erişirgil Descartes’ı anlatıyor. Erişirgil arka kapakta Descartes’ın matematikle ilişkisini şöyle tasvir ediyor: “Descartes nasıl yeni felsefenin yönünü belirlemiş ise, çağının bilimleri için en önemli ilkeyi de ortaya koymuştur. Gerçekten de Descartes’a göre bizzat düşünce ve şuurdan başka hadiselerin hepsi mekanizm ile, matematiksel ilke ve metot ile açıklanabilir. On yedinci yüzyılın bilim kanaati de bundan başka bir şey değildir.”Erdoğan Erbay ve Ali Utku tarafından günümüz okurunun takip edebileceği şekilde sadeleştirerek yayına hazırlanan 160 sayfalık kitabın fiyatı 16 TL.
Yazan: Ezgi Kantarcı Oğuz
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Örnek Hayatlar: Sayıların Efendileri Matematikçiler
- matefil
- 22 Aralık 2019
Biraz daha genç bir kitleye hitap ediyor gibi görünen kitap tarih boyunca matematikçileri yaşadıkları dönem içinde ele alıyor,…
Genç Matematikçiye Mektuplar
- matefil
- 12 Nisan 2020
Ian Stewart’ın Genç Matematikçiye Mektuplar kitabı, profesyonel bir matematikçi ile lise çağında matematiğe meraklı bir öğrencinin mektuplaşması ile…
Kitap’tan Deliller
- Can Ozan Oğuz
- 28 Nisan 2021
Erdös’ün matematik estetik anlayışı ona, Tanrı’nın elinde en zarif ispatları barındıran bir kitap olduğunu düşündürüyordu. Çok beğendiği kanıtlar…
Kim Korkar Matematikten
- matefil
- 9 Mayıs 2020
“Matematik çoğu kişiye göre sınıf geçmek için ezberlenmesi zorunlu birtakım formüller, denklemler kargaşasıdır. Gerçekten öyle mi? Elbette hayır!…
Malba Tahan – Sihirli Matematik Öyküleri
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 25 Ekim 2020
Arka kapaktan: “Brezilyalı dâhi matematikçiden Binbir Gece Masalları tadında efsaneler ve hikâyeler eşliğinde matematik bulmacaları ve çözümleri… Tahan…
Matematiksel Bir Doğa Yürüyüşü
- matefil
- 26 Nisan 2020
“Bulutlar ne kadar ağır? Yağmur damlasının yere düşüş hızı ne? Örümcek ağının üzerindeki damlacıklar neden birbirine eşit uzaklıkta?…