Çizgi Kitabevi’nin Osmanlı Felsefe Çalışmaları serisinin 3. kitabında, Mehmet Emin Erişirgil Descartes’ı anlatıyor. Erişirgil arka kapakta Descartes’ın matematikle ilişkisini şöyle tasvir ediyor: “Descartes nasıl yeni felsefenin yönünü belirlemiş ise, çağının bilimleri için en önemli ilkeyi de ortaya koymuştur. Gerçekten de Descartes’a göre bizzat düşünce ve şuurdan başka hadiselerin hepsi mekanizm ile, matematiksel ilke ve metot ile açıklanabilir. On yedinci yüzyılın bilim kanaati de bundan başka bir şey değildir.”Erdoğan Erbay ve Ali Utku tarafından günümüz okurunun takip edebileceği şekilde sadeleştirerek yayına hazırlanan 160 sayfalık kitabın fiyatı 16 TL.
Yazan: Ezgi Kantarcı Oğuz
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Haluk Beker – Fen ve Mühendislikte Matematiksel Metotlar
- matefil
- 30 Ağustos 2020
Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümünün unutulmayan hocalarından Haluk Beker’in özellikle ücretsiz ve öğrencileri için paylaştığı kitabı kendi internet sitesinde…
Denis Guedj – Meraklısına Matematik
- matefil
- 15 Aralık 2019
Çok doğal ve yerinde sorular soran matematiğe yabancı bir genç kız ile, ona kısa, açıklayıcı ve aydınlatıcı cevaplar…
Snow – İki Kültür
- Can Ozan Oğuz
- 14 Şubat 2021
Sayısalcılar ve sözelciler diye keskin bir ayrım yapılabilir mi? İngiliz yazar ve kimyacı C.P. Snow 1959 yılında Oxford…
Colin Bruce – Mantık ve Olasılık Hikayeleri
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 13 Nisan 2021
Colin Bruce’un bu kitabındaki ana karakterler çok tanıdık: Sherlock Holmes ve dostu Watson. Kitabın her bölümünde yeni maceralara…
Matematik Sembollerinin Kısa Tarihi
- matefil
- 9 Şubat 2020
‘Pek çoğumuz artı, eksi, eşittir gibi basit matematik sembollerini sık sık kullansak da çok azımız bu sembollerin 16.…
Şükran Gözen – Matematik ve Öğretimi
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 7 Şubat 2021
Matematik tarihi ve felsefesi ile ilgili çok fazla bilgi içeren bu kitap, isminden veya kapağından anlaşılmayan bir derinliğe…