Doruk Yayınları’ndan 2016 yılında çıkan bu kitapta, yazarlar Hersh ve Steiner matematiği matematikçilerin deneyimlerinden yola çıkarak anlatıyorlar. Çeşitli anektodlarla matematik kültüründen bahsedilirken ünlü matematik topluluklarına da yer veriliyor. Matematikçiler arasındaki cinsiyet, ırk, yaş ayrımcılığına dikkat çekildiği gibi, matematik ve matematikçilere dair önyargıların da üzerine gidiliyor.Özlem Kesici tarafından çevrilen 424 sayfalık bu kitabı 51,56 TL’ye bulmak mümkün.
Yazan: Can Ozan Oğuz
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Ian Stewart – Matematiğin Kısa Tarihi
- matefil
- 8 Aralık 2019
Tarihte her dönemin kendine özgü matematiksel problemleri vardır. Geçmişteki soruları çözmek için üretilen matematik yüzyıllar içinde gelişir, tanımlar…
Sayılar Kitabı
- Can Ozan Oğuz
- 4 Mayıs 2021
Bir medeniyetteki sayı anlayışı, matematiksel düşüncede ne seviyede oldukları ile çok yakından ilişkili. Bir zamanlar “ayrık nesnelerin miktarını”…
Birsen Ekim – Profesör Pi ile Uzunluk Ölçüleri
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 6 Nisan 2021
Profesör Pi ile Uzunluk Ölçüleri, Birsen Ekim Özen tarafından kaleme alınan Matematik Gezegenim serisindeki matematik temalı öykü kitaplarından.…
Gottlob Frege- Fonksiyon ve Kavram
- matefil
- 23 Ağustos 2020
Frege’nin dilin mantıksal ve matematiksel yapısını çözümleme amacıyla yazdığı 5 makalenin derlemesi olarak Külliyat Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Kitap;…
Denis Guedj – Meraklısına Matematik
- matefil
- 15 Aralık 2019
Çok doğal ve yerinde sorular soran matematiğe yabancı bir genç kız ile, ona kısa, açıklayıcı ve aydınlatıcı cevaplar…
Cemal Yıldırım – Matematiksel Düşünme
- matefil
- 16 Şubat 2020
“Matematiğin kimliği antik çağdan günümüze değin tartışılıyor. Konusu ve yöntemi bakımından matematiği diğer entelektüel çalışmalardan ayıran özellikler nelerdir?…