Sayısalcılar ve sözelciler diye keskin bir ayrım yapılabilir mi? İngiliz yazar ve kimyacı C.P. Snow 1959 yılında Oxford Üniversitesinde, geleneksel Rede Konuşmasında tam olarak bu konudan bahsetti. Pozitif bilimler ve sosyal bilimlerin batı medeniyetinin entelektüel hayatını birlikte oluşturduklarını, ancak iki farklı koldan ilerledikleri için aralarında bir iletişim sorunu olduğunu dile getirdi. Tübitak Yayınlarından Tuncay Birkay’ın çevirisiyle çıkmış İki Kültür kitabı işte bu tartışmayı ele alıyor. 208 sayfalık kitabın fiyatı 12 TL.
Yazan: Can Ozan Oğuz
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Colin Bruce – Mantık ve Olasılık Hikayeleri
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 13 Nisan 2021
Colin Bruce’un bu kitabındaki ana karakterler çok tanıdık: Sherlock Holmes ve dostu Watson. Kitabın her bölümünde yeni maceralara…
Logicomix
- Can Ozan Oğuz
- 20 Nisan 2021
Matematik kültürüne dair Türkçe çizgi roman oldukça az. Logicomix, ünlü filozof ve matematikçi Bertrand Russell’ın biyografisini güzel bir…
Reuben Hersh, Vera John Steiner- Sevgi mi Nefret mi? Matematik Aşkı
- Can Ozan Oğuz
- 8 Kasım 2020
Doruk Yayınları’ndan 2016 yılında çıkan bu kitapta, yazarlar Hersh ve Steiner matematiği matematikçilerin deneyimlerinden yola çıkarak anlatıyorlar. Çeşitli…
Cemal Yıldırım – Matematiksel Düşünme
- matefil
- 16 Şubat 2020
“Matematiğin kimliği antik çağdan günümüze değin tartışılıyor. Konusu ve yöntemi bakımından matematiği diğer entelektüel çalışmalardan ayıran özellikler nelerdir?…
Tüm Yönleriyle MATEMATİKSEL DENEYİM
- matefil
- 5 Temmuz 2020
“1983 Ulusal Kitap Ödülü’nü kazanmış olan The Mathematical Experience (Matematiksel Deneyim), matematiğin gücünü ve güzelliğini hem geniş bir…
Denis Guedj – Meraklısına Matematik
- matefil
- 15 Aralık 2019
Çok doğal ve yerinde sorular soran matematiğe yabancı bir genç kız ile, ona kısa, açıklayıcı ve aydınlatıcı cevaplar…