Temsil Teorisi karmaşık nesneleri daha basit bir şekilde incelemenin bir yolunu veriyor. 19. yüzyılın sonlarında matematikçiler Temsil Teorisini yeni sonuçlar getirip getirmeyeceğini sorguluyorlardı. Ancak şu anda matematiğin çoğu alanında kullanılıyor.
Plus.math.org sitesinde “Maths in a minute: Higher dimensions” başlığıyla yayınlanan makalenin Türkçe çevirisi “Bir dakikada matematik: Daha yüksek boyutlar” başlığıyla Bilim ve Aydınlanma Akademisi’nin sitesinde yayınlandı.
Covid-19 nedeniyle sürekli duyduğumuz R0 sayısından biraz farklı olan R sayısı hakkında bizi bilgilendiren ve neden R sayısını kullanamadığımızı gösteren makaleye buradan erişebilirsiniz.
7 yıldan fazla süredir Scientific American dergisinde Root of Unity serisini yazan Evelyn Lamb serisini bu yazıyla sonlandırdığını söyledi. Yazar Scientific American’daki yazılarına devam edeceğini söylüyor.
Gerçek bir rastgele sayı üretmek zor mudur? Kimyadan bildiğimiz tuzların ya da biyolojiden bildiğimiz proteinlerin kristal yapısıyla gerçek rastgele sayıların arasındaki ilişkiyi konu alan yeni bir araştırmaya dair yazıya buradan ulaşabilirsiniz.