Martin Gardner (ki kendisinden ayrıntılı olarak 46. nüshada bahsetmiştik), Scientific American dergisinde 25 yıl boyunca popüler matematik konuları hakkında bir köşe yazdı. Köşesinde altı ayda bir çeşitli mantık ve matematik bulmacalarına yer verdi. Piyasadaki kitaplarda bulunmayan bilmeceleri yazmaya çalışan yazarın 66 ilginç sorusunun derlendiği En İyi Matematik ve Mantık Bilmeceleri kitabı, Doruk Yayınlarından 2016 yılında çıkmış. Esra Özkan’ın çevirisiyle çıkmış 103 sayfalık kitabın ilk yarısında bilmeceler, ikinci yarısında cevaplar yer alıyor.
Yazan: matefil
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
“Anlamak” Tutkunu Bir Matematikçi, Cahit Arf
- Can Ozan Oğuz
- 4 Temmuz 2021
Cahit Arf(1910 – 1997) ülkemizin yetiştirdiği en iyi matematikçilerden. Türkiye’de başlayan eğitim hayatına Fransa ve Almanya’da devam eden,…
Dore E. Musielak – Sophie’nin Günlüğü: Matematik Romanı
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 7 Mart 2021
Matematikçi Sophie Germain’in ilk gençlik yıllarını konu alan kitap, günlük tarzında yazılmış. Sophie’nin on üçüncü yaş gününden, 1894…
Snow – İki Kültür
- Can Ozan Oğuz
- 14 Şubat 2021
Sayısalcılar ve sözelciler diye keskin bir ayrım yapılabilir mi? İngiliz yazar ve kimyacı C.P. Snow 1959 yılında Oxford…
Matematik ve Hata
- Can Ozan Oğuz
- 18 Mayıs 2021
1’in 2’ye eşit olduğunu gösteren kanıtlar gördünüz mü? Peki bütün üçgenlerin ikizkenar olduğunun, bütün uzunlukların eşit olduğunun ya…
Garip Eğriler, Tavşanları Saymak ve Diğer Matematiksel Keşifler
- matefil
- 26 Temmuz 2020
‘Matematik, uzaydan Dünya’ya fotoğraf göndermemizi nasıl mümkün kılıyor? Çan eğrisinin kaynağı ne? Neden sadece 23 kişiyle iki kişinin…
Theoni Pappas – Matematik Hayattır
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 31 Ocak 2021
“Matematik hayatta ne işimize yarıyor?” Theoni Pappas’ın bu kitabında, mimariden nanoteknolojiye, biyoinformatikten çoklu evren teorisine, bu soruya birçok…