Yazarı Macar matematikçi G. Polya’dan alıntı yaparsak ‘Problem çözme yöntemlerini incelerken matematiğin başka bir yüzünü fark ederiz. Öklidyen matematik, sistematik ve tümdengelime dayalı bir bilim olarak ortaya çıkarken pratikteki yani buluş sürecindeki matematik, deneysel ve tümevarıma dayalı bir bilim olarak karşımıza çıkar. Her iki bakış açısı da matematik bilimi kadar eskidir. […]buluş sürecindeki matematik hiç bir zaman tam olarak bu şekilde öğrenciye, öğretmene veya halka anlatılmamıştır’. Matematiksel keşif ve fikir ortaya atma konusunda yazılmış en iyi kitaplardan olan ‘Nasıl Çözmeli’ 2017 yılında Burak Selçuk Soyer’in çevirisiyle Tübitak Bilim Yayınlarından çıkmış. Kitabın fiyatı 14,81 TL.
Yazan: matefil
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Ali Nesin – Matematik ve Sonsuz
- Can Ozan Oğuz
- 21 Şubat 2021
Sonsuz kavramı filmlerde, edebiyatta veya medyada genellikle çok gizemli, ne olduğu anlaşılamaz bir kavram gibi sunuluyor. Oysa zaman…
Ali Sinan Sertöz – Öklid’in Elemanları
- matefil
- 24 Kasım 2019
Binlerce yıldır geçerliliğini hala koruyan, Dünya tarihinde en çok basılmış kitaplardan olan Öklid’in Elemanları geçtiğimiz aylarda ilk defa…
Ali Nesin, Matematik ve Korku
- matefil
- 9 Ağustos 2020
“Bu kitabın matematik korkusunu yeneceği inancı (ne yazık ki) doğru değil. Matematikten korkmamak için öbür kitaplarımı da okumalısınız!…
Bir Analizcinin Defterinden Seçtikleri
- matefil
- 19 Nisan 2020
Tosun Terzioğlu yakın geçmişte kaybettiğimiz kıymetli bir matematikçimiz. Kendi kaleminden kitabını şöyle tanıtıyor: “Çoğu kişi matematiğin kuru, soğuk,…
Yakov Khurgin – Matematik mi Dediniz?
- Eliz Gündüz
- 1 Kasım 2020
Doruk Yayınları’ndan 2016 yılında çıkan bu kitapta Yakov Khurgin, matematiğin diğer alanlarla olan ilişkisini alanın uzmanlarıyla tartışarak bizlere…
“Matematik Belası” Üzerine
- matefil
- 2 Mayıs 2020
“Bekir S. Gür “gerçeği” sorgulayan ve metafizikle sürekli flört halinde olan bu kitabıyla bizi gizemli ve tuhaf bir…