Sayısalcılar ve sözelciler diye keskin bir ayrım yapılabilir mi? İngiliz yazar ve kimyacı C.P. Snow 1959 yılında Oxford Üniversitesinde, geleneksel Rede Konuşmasında tam olarak bu konudan bahsetti. Pozitif bilimler ve sosyal bilimlerin batı medeniyetinin entelektüel hayatını birlikte oluşturduklarını, ancak iki farklı koldan ilerledikleri için aralarında bir iletişim sorunu olduğunu dile getirdi. Tübitak Yayınlarından Tuncay Birkay’ın çevirisiyle çıkmış İki Kültür kitabı işte bu tartışmayı ele alıyor. 208 sayfalık kitabın fiyatı 12 TL.
Yazan: Can Ozan Oğuz
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Elvin Öven – Fırat’ın Matematik Korkusu
- Can Ozan Oğuz
- 24 Ocak 2021
Elvin Öven tarafından yazılmış 152 sayfalık kitap, farklı matematik konularını ele alan bölümlerden oluşuyor. Bu konular, matematikle ilgili…
Ian Stewart – Matematiğin Kısa Tarihi
- matefil
- 8 Aralık 2019
Tarihte her dönemin kendine özgü matematiksel problemleri vardır. Geçmişteki soruları çözmek için üretilen matematik yüzyıllar içinde gelişir, tanımlar…
Logicomix
- Can Ozan Oğuz
- 20 Nisan 2021
Matematik kültürüne dair Türkçe çizgi roman oldukça az. Logicomix, ünlü filozof ve matematikçi Bertrand Russell’ın biyografisini güzel bir…
Yakov Khurgin – Matematik mi Dediniz?
- Eliz Gündüz
- 1 Kasım 2020
Doruk Yayınları’ndan 2016 yılında çıkan bu kitapta Yakov Khurgin, matematiğin diğer alanlarla olan ilişkisini alanın uzmanlarıyla tartışarak bizlere…
Ali Sinan Sertöz-Matematiğin Aydınlık Dünyası
- Can Ozan Oğuz
- 20 Aralık 2020
Bilkent Üniversitesi’nde çalışan Ali Sinan Sertöz’ün yazdığı bu popüler matematik kitabı, ilk baskısından 24 sene sonra, hala basılmaya…
Colin Bruce – Mantık ve Olasılık Hikayeleri
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 13 Nisan 2021
Colin Bruce’un bu kitabındaki ana karakterler çok tanıdık: Sherlock Holmes ve dostu Watson. Kitabın her bölümünde yeni maceralara…