Yunanlılar Dünya’yı ölçerek anlamaya çalışıyorlardı, bunun için Geometri ile ilgileniyorlardı. Ancak sayılar ve uzunluklar onlar için farklı ölçülerdi. Dolayısıyla bizim bugün yaptığımız gibi analitik düzlemde çalışmak yerine, yalnızca geometrik uzunluklarla çalışıyorlardı. Bir pergel ve ölçüsüz cetvel kullanarak hangi uzunluklar elde edilebilir, hangi açılar hesaplanabilir bu konuda çok çalışmalar yaptılar. İşte Euclidea oyunu da elinizi kirletmeden dijital ortamda bunu yapmanıza imkan sunuyor. Gittikçe zorlaşan bölümleriyle tam bir geometri ziyafeti sunuyor. Cep telefonlarından da ücretsiz oynayabildiğiniz oyunun bağımlısı olabilirsiniz.
Yazan: matefil
Takip et
Bunları da sevebilirsiniz
Matematiğin Zaman Çizelgesi
- Can Ozan Oğuz
- 14 Şubat 2021
Matematik o kadar geniş ve derin ki, insanlık tarihi içindeki gelişimini takip etmesi çok zor olabiliyor. Hangi yüzyıllarda…
Fuat Serkan Orhan- YouTube kanalı
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 27 Eylül 2020
Fuat Serkan Orhan kendi deyimiyle “ülkemizde bilimin sevilmesine katkıda bulunma” amacıyla açtığı YouTube kanalında lisans matematik derslerine dair…
Math in France
- Can Ozan Oğuz
- 4 Temmuz 2021
Fransa, uluslararası camia ile ülkelerinin matematik alanında nerede olduğunu paylaşmak için bir internet sitesi hazırlamış. Ülkelerinde matematik yüksek…
Wolfram Alpha
- matefil
- 24 Kasım 2019
Bilgi arama motoru üretmek için yola çıkan wolframalpha.com sitesi, Google gibi site arama motorlarından farklı olarak, hem matematik…
Mathematics Subject Classification
- Ezgi Kantarcı Oğuz
- 25 Ekim 2020
Matematiğin cebir, geometri, analiz gibi pek çok alanının olduğunu biliyoruz. Peki ama kaç tane? Matematikteki çalışmaları alanlarına göre…
wilbourhall.org
- Can Ozan Oğuz
- 11 Mayıs 2021
İçerik: 1947-2005 yılları arasında Brown Üniversitesinde bir matematik tarihi bölümü vardı. Bölümün mezunlarından Joseph G. Leichter, internetin keşfini…